DE BRIL.

‘Ik vind de vorm ervan, met de licht gebogen glazen in een frame en pootjes achter je oren, fascinerend.’

Catherine Wolfs (persvoorlichter Van Gogh museum):

‘Op mijn 8ste werd duidelijk dat ik een bril moest. Ik vond dat toen best spannend, maar had ook wel zin om een mooi montuur uit te zoeken. Op een woensdagmiddag konden we ‘m ophalen. Diezelfde middag had ik aerobics les, maar ik deed de bril tijdens het sporten niet op. Ik weet nog goed dat ik toen pas, toen ik ‘m weer moest afzetten, merkte hoe slecht ik zag! Sindsdien is de bril een onmisbaar item in m’n leven. Ik vind de vorm ervan, met de licht gebogen glazen in een frame en pootjes achter je oren, fascinerend. Dat het mogelijk is om de specifieke eigenschappen van mijn ogen te corrigeren door een stukje glas te slijpen, vind ik heel bijzonder. Hoewel ik op m’n 17e koos voor lenzen, draag ik nog steeds regelmatig een bril. Ik vind het leuk om met verschillende monturen en outfits te experimenteren. Tegenwoordig wissel ik een origineel model uit de jaren ’70 af met een van Ace and Tate.’