Hallo!

Welkom op de website van Zakka Stories. Mijn stukje op het internet waar ik, Lisa Hardon, de ruimte neem om mijn visie op design te delen. Hier vind je een overzicht van het werk dat ik in opdracht doe – voor designfestivals, musea, tijdschriften en ontwerpers – en experimenteer ik met maken van verhalen waar niemand om heeft gevraagd, maar die ik toch graag wil delen.   

Design?

Voor veel mensen is design een abstracte term, iets dat gaat over exclusiviteit. Op zakkastories.nl laat ik zien dat ‘design’ meer is dan dat. Sterker nog, design – of liever gezegd: ontwerp of vormgeving – is overal om ons heen. Het is het bord waar je van eet, de stoel waar je op zit, dat ene hele fijne mesje of dat T-shirt dat je al jaren draagt. Soms is het een massaproduct, soms is het juist heel uniek en handgemaakt. Door de schijnbaar gewone items te belichten wil ik mensen inspireren met een andere blik te kijken naar de producten om ons heen.  

Wat ik doe

Hoewel mijn werk divers is – van bedenken en aansturen van programma’s of projecten tot het schrijven van teksten en artikelen – staat er één thema altijd centraal. Ik richt me op het soort design dat we in ons dagelijks leven gebruiken, de toegepaste producten, en belicht de bijzondere verhalen over maakproces en materiaal die achter het eindproduct schuilgaan. Het tonen van het bijzondere in het alledaagse is een belangrijke inspiratiebron in mijn werk.

Mail me!

Ben je benieuwd wat ik concreet voor jou kan betekenen of heb je al een samenwerking in gedachte? Stuur me dan een bericht via info [at] zakkastories [dot] nl

ZAKKA

閣下 雑貨 or ‘miscellaneous things’

is a fashion and design phenomenon that has spread from Japan. The term refers to everything and anything that improves your home, life and appearance. Zakka has also been described as “the art of seeing the savvy in the ordinary and mundane”.

Zakka Stories werkt(e) in opdracht van:

Dutch Design Week | Elle Decoration | Van Eesteren Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *