Audiotour Goed Wonen

In opdracht van het Van Eesteren Museum maakte Jurre Ongering en ik een audiotour over Stichting Goed Wonen en de idealistische gedachtes van de jaren 50 over het belang van een ‘goed’ interieur voor een betere samenleving.

Over de audiotour

Midden in de Westelijke Tuinstad Slotermeer in Amsterdam, aan de Freek Oxstraat, staat de museumwoning van het Van Eesteren Museum. De woning is gebouwd in 1952. De hoekwoning is door het museum in originele staat teruggebracht en ingericht met dagelijkse gebruiksvoorwerpen en meubelstukken uit die tijd. In de woning kun je de modernistische principes van Stichting Goed Wonen en de sfeer van de jaren 50 (her)beleven. Tijdens je bezoek aan de woning kom je bovendien meer te weten over deze bijzondere stichting en het leven in de Amsterdamse wijk Slotermeer in de jaren 50. Dit verhaal wordt aan de hand van 15 collectiestukken vertelt. De collectiestukken zijn allen meubelstukken of gebruiksartikelen ontworpen door Nederlandse ontwerpers vanuit een modernistisch ideaal.

De audiotour kwam tot stand tijdens de corona pandemie, met als doel om het bezoek aan de woning op een veilige manier mogelijk te maken. Om de verhalen samen te stellen is samengewerkt met de 10 vrijwillige woninggidsen, die hun kennis en kunde inzetten om de audiotour samen te stellen.

De audiotour is een product van Lisa Hardon (verhalen) en Jurre Ongering (geluid en montage), in samenwerking met Barbara Aukes, Rosa van Rumpt en Anouk de Wit (Van Eesteren Museum). De tour is mede mogelijk gemaakt door het Themafonds Erfgoedvrijwilligers (Prins Bernard Cultuurfonds).

Boek deze audiotour!

Bezoek de museumwoning aan de hand van deze audiotour. Klik hier om direct tickets te boeken.