BORO x Mobiel

BORO x Mobiel is a social design project in Amsterdam (Nieuw)West. Together with designer Antoine Peters I am developing a mobile natural dying textile studio that will pop-up at different locations in the neighbourhood in 2023. End result will be an art installation.

[in Dutch]

IK ZIE JOU, WAT ZIE JIJ?

Werk mee aan een textielkunstwerk ontworpen door modeontwerper Antoine Peters & geef samen met buurtbewoners een gezicht aan Amsterdam (Nieuw) West.

BORO*ATELIER is een sociaal en duurzaam naai- en verfatelier. Boro staat in het Japans voor ‘gebruik alles, verspil niets”. Het Atelier werkt alleen met natuurlijk textiel, verft natuurlijk en circulair, en biedt kansen aan mensen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

BORO*MOBIEL
BORO*MOBIEL is een nieuw project van BORO*ATELIER in samenwerking met het Van Eesteren Museum, in en met de buurten van West en Nieuw West. Het is een sociaal designproject dat door textiel en maakproces buurtbewoners van Amsterdam (Nieuw) West aan elkaar verbindt.

Onder artistieke leiding van modeontwerper Antoine Peters trekken we een jaar lang de wijk in en geven we gratis maaksessies op verschillende locaties. Tijdens de maaksessies maak je je eigen lapje textiel, duurzaam geverfd met groente, fruit en bloemafval. Ondertussen gaan we met elkaar in gesprek over hoe jij de wijk ervaart en hoe je omgaat met afval. Alle resultaten samen worden één groot textielkunstwerk dat aan het einde van het jaar wordt onthuld en gevierd.

Bekijk hier de volledige agenda, meld je aan en doe mee!