Object van de Maand

Iedere maand schrijf ik voor het Van Eesteren Museum over een bijzonder object uit de collectie. Zo zetten we de collectie van het museum in de spotlight en hangen we die op aan verhalen over het ontwerp, de context en geschiedenis van de jaren 50 en persoonlijke ervaringen.

Het Van Eesteren Museum bezit een bijzondere collectie architectuur en designgeschiedenis, met een brede maatschappelijke betekenis die door veel (oud) buurtbewoners levend wordt gehouden. Een groot deel van de collectie ‘ligt op straat’, en gaat over de architectuur en stedenbouw die onder toeziend oog van Cornelis Van Eesteren tijdens de wederopbouw in de Amsterdamse wijken Geuzenveld en Slotermeer werd gebouwd.

Naast het erfgoed van de wijk heeft het museum ook een vaste collectie. Die bestaat uit zowel ontwerpklassiekers als persoonlijke bezittingen van bewoners uit de jaren 50. De collectie toont zo een afspiegeling van het gedachtegoed van de bijzondere Stichting Goed Wonen én het dagelijks leven van de jaren 50.

Hier is het overzicht van alle Objecten van de Maand te bekijken. Het museum en de museumwoning zijn natuurlijk ook te bezoeken. Openingstijden zijn van donderdag t/m zaterdag. Kijk voor meer informatie op de website van het Van Eesteren Museum.