Naar het licht

Voor de Buiten Special van Elle Decoration interviewde ik het fotografenduo Zuijderwijk/Vergouwe. Het werd een bijzonder gesprek over één zijn met de natuur en anders kijken naar de wereld om je heen.  

Elle Buiten Special

Naast het maandelijkse interieur- en designtijdschrift brengt Elle Decoration met enige regelmaat speciale themanummers uit. In november 2019 verscheen het themanummer Buiten. In deze vuistdikke uitgave wilde het team van Elle naast prachtige buitenhuizen ook aandacht besteden aan ontwerpers die de natuur als primaire inspiratiebron gebruiken. Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe bleken door hun unieke kijk op de natuur en hun werk dat balanceert tussen kunst en design de juiste keuze om in dit nummer uitgebreid aandacht aan te besteden.  

Één met de natuur

Ik interviewde het duo in juni 2019 op hun net verbouwde zeilschip onder de rook van Amsterdam. Ze stonden op het punt om met hun boot op avontuur te gaan: eindpunt onbekend. Op hun reizen vinden ze de verbinding met de natuur die voor hen zo belangrijk is en die hand in hand gaat met het maken van nieuw werk. Daan Zuijderwijk: “We streven naar een overzichtelijk en simpel leven, maar we willen wel graag met iets goeds thuiskomen. Daarvoor onderzoeken we onszelf en de wereld. Onze reis is het totaalverhaal van ons werk en ons gezin, het is allemaal met elkaar verweven. Zie ons werk als herinnering of symbool voor de andere keuzes die je ook kan maken.

Benieuwd naar het hele artikel? Je kunt de Buiten Special hier bestellen.